اثر موسيقي بر بيماري
موسيقي از ديرباز به عنوان يكي از قدرتمندترين روشهاي تأثيرگذاري بر روح و روان انسان شناخته شده است. اما علاوه بر اين تأثيرات روحي، اثر موسيقي بر بيماريها و بهبود آنها نيز مورد توجه قرار گرفته است. تحقيقات نشان داده است كه موسيقي ميتواند به طور مثبت بر تسكين درد، كاهش استرس و افزايش سلامت عمومي افراد مبتلا به بيماريهاي مختلف تأثير بگذارد.
يكي از اثرات بارز موسيقي بر بيماري، تسكين درد است. گوش دادن به موسيقي ميتواند فرآيند احساس درد را كاهش داده و افراد را به وضعيت ذهني آرامشبخش تري برساند. اين تأثيرات به خصوص در بيماران مبتلا به بيماريهاي مزمن مانند آرتروز، فيبروميالژيا و سرطان مشاهده شده است.
همچنين، موسيقي ميتواند بر روي سيستم عصبي تأثير بگذارد و استرس را كاهش دهد. گوش دادن به موسيقي آرامشبخش ميتواند سطح كورتيزول (هورمون استرس) را كاهش داده و احساس آرامش و رفاه را افزايش دهد. براي بيماران مبتلا به بيماريهاي قلبي، اين اثرات ميتواند بهبود يافتهاي را در فشار خون و ضربان قلب به همراه داشته باشد.
موسيقي همچنين ميتواند بر تأثيرات عاطفي بيماران تأثير بگذارد. گوش دادن به موسيقي مورد علاقه ميتواند احساسات مثبتي ايجاد كرده و افراد را از احساسات منفي و افسردگي بيرون بكشد. براي بيماران مبتلا به اختلالات رواني مانند افسردگي و اضطراب، موسيقي ميتواند به عنوان يكي از روشهاي تكميلي مورد استفاده قرار گيرد.
https://salmandj.uswr.ac.ir/article-1-288-en.pdf
در كل، موسيقي به عنوان يك درمان تكميلي در بيمارستانها، مراكز درماني و حتي درمانهاي خانگي بسيار موثر است. اين روش غيردارويي به عنوان يكي از راههاي افزايش كيفيت زندگي بيماران و كاهش روند بيماريها مورد استفاده قرار ميگيرد و اثرات مثبت آن به وضوح قابل مشاهده است. از اين رو، موسيقي نه تنها يك هنر است، بلكه يك روش درماني قدرتمند كه بر زندگي انسانها تأثير گذار است.
برچسب: ،